Kapat !

Dev Proje Start Aldı

Dev Proje Start Aldı
Ereğli Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Akhüyük Köyü Termal Su Sondaj Kuyusunun ilki dualarla açıldı.

Ereğli Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Akhüyük Köyü Termal Su Sondaj Kuyusunun ilki dualarla açıldı.

Ereğli Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Akhüyük Köyü Termal Su Sondaj Kuyusunun ilki dualarla açıldı.

Yaklaşık 3.5 yıldır süren Akhüyük Köyü yer altı su kaynaklarının hem termal hem de tarımsal amaçlı kullanımı için geliştirilen Akhüyük Köyü Termal Su Sondaj Kuyusu projesi, Ereğli Belediyesi katkıları ile hayata geçirilmeye başladı.

Projenin ilk ayağı olan 3 kuyudan ilkinin temel atma töreninde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bu toprakların tarihi ve kültürel yönden olduğu kadar tarımsal ve ekonomik anlamda da büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Osmanlı’nın en önemli dönemlerinden biri olan Kanuni Sultan Süleyman’ın Türk anne ve babadan olma oğlu Şehzade Mustafa’nın katledildiği ve bu nedenle Osmanlı’yı duraklama dönemine götüren sürecin başlangıcı olan bu topraklar inşallah inanıyorum ki, Ereğli’nin makus talihini tersine çevirecek bir dönemin de başlangıcı olacaktır. Özel İdare’den 5 bin dekarlık alan satın alınarak bu alanda biri 400 m.’den diğeri 500 m.’den üçüncüsü ise 2000 m.’den olmak üzere termal ve tarımsal amaçlı kullanılacak suyu çıkartmak için MTA ile birlikte proje geliştirdik. Bu kuyulardan yüzeyde 32 derece ile tabanda ise 112 dereceye kadar ulaşan sondaj çalışmalarına başlıyoruz. Allahın izni ile Ereğli’nin kaderi bu proje ile değişecektir. Şöyle ki, hemen hemen aynı özelliklere sahip Pamukkale’de bulunan termal tesislere yılda 1 milyon civarında ziyaretçi uğrarken yapılacak tesislerle Ereğli’nin İç Anadolu’nun termal turizmin başkenti olmaması için hiçbir neden bulunmamaktadır. Ayrıca bu bölgeden çıkacak olan sıcak suları ısınma ve tarımsal amaçlı seracılıkta kullanılacak olması da Ereğli’ye artı bir değer kazandıracaktır. Tarımsal amaçlı seracılıkla birlikte yılda elde edilen bir ürün çeşidi iki hatta üçe çıkacaktır. Böylece bu toprakların sahibi olan çiftçilere büyük bir ekonomik girdi sağlanacak ve istihdam noktasında önemli bir açık kapatılacaktır” dedi.

Bu projenin Ereğli için önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Oprukçu, “Acıkuyu ve Yeniköy’de 5 bin hektarlık alanı Özel İdare’den aldık. Bu alan üzerinde de E-90 Karayolu üzerinde kurulacak tesislerde sağlık amaçlı kullanılacak termal suyu işletmelerini kendim yapacağım diyenlere de kolaylık sağlamak amacıyla da Belediye Meclis Toplantısında öneri sunacağım. Biz Ereğli’ye bir çivi çakmak isteyen, bu iradeyi ortaya koyan tüm insanlarımızın yanında olacağız. Ereğlili olsun canımı yesin. Çünkü kimse Ereğli için elini taşın altına koymuyor. Başta Vilayetliği olmak üzere her türlü sorununa çözüm üretmek için Ereğli’nin hizmetkarı olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Köy Muhtarı Salim Duran ise “Yıllardır işletilmeyi bekleyen ama sahipsizlik nedeniyle el atılmayan Akhüyük Köyü yer altı sularının Ereğli’ye kazandırılması için çalışan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür ediyor ve bu projenin tamamlayanın da kendisi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Okunan duaların ardından üç kuyudan ilkinin sondaj çalışması başlatıldı ve su salımı gerçekleştirildi. Daha sonraki dönemlerde 500 m’lik ve 2 bin m’lik kuyuların açılması çalışmaları yapılacak.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 73373

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın