Kapat !

Tarihi doku ortaya çıktı

Tarihi doku ortaya çıktı

Ereğli Belediyesi tarafından Ulu Camii'nin önündeki alanda sürdürülen meydan düzenleme çalışmalarıyla birlikte Rüstempaşa Kervansarayı'da gün yüzüne çıktı. Ereğli Belediyesi tarafından Ulu Camii önünde yapılan Devlet Bahçeli Meydanı çalışmalarını sürdüren ekipler, kaldırım, bordür döşeme işlemlerini tamamladı ve projeye uygun peyzaj çalışmaları ise devam ediyor. Yapılan çalışmalar ışığında Rüstempaşa Kervansa-rayı'da daha belirgin olarak kendini göstermeye başladı. Ereğli Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait ekiplerinde görev aldığı Devlet Bahçeli Meydanı çalışmalarının yeni bölümünde taşların döşendiği alanda oturma gurupları, yeşillendirme ve ağaç dikimi için yapılan düzenlemeler son aşamaya geldi. Ekipler, yol, kaldırım ve bordür çalışmalarını tamamladı. Meydan ve çevresindeki düzenlemeleri inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Ulu Camii önündeki kirliliği ve tehlikeyi ortadan kaldırırken, yerine oluşturulması planlanan, altı otopark, üstü büyük bir meydan olan projemizi Ereğli'ye kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bazıları görmek istemese bile yapılan çalışmalar ışığında projemizde bir aksaklık olmadan ilerleme sürüyor. Bölge araç trafiğine mantar bariyerler ile kapatıldı, kaldırım ve bordür döşeme çalışmaları ekiplerimizce tamamlandı. İmar Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor. Kervansaray çevresi ve arkasında bulunan alandaki çalışmalar ile birlikte bu bölgede kendini daha güzel bir şekilde göstermeye başladı. Ereğli gibi büyük bir kentin ihtiyaçlarına cevap verirken, yeni projeleri hayata geçirmenin de tatlı telaşını yaşamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Oprukçu, bazı çevrelerce yapılan çalışmalar ve hizmetler her ne kadar yok gibi gösterilmek istense de Ereğli halkının her şeyin farkında olduğunu dile getirerek, “Karşılaştığımız her türlü engele rağmen, Ereğli halkı ile birlikte bir çok şeyi başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Küçük imkanlarla, büyük projelere hayat vermenin ne kadar zor olduğunu halkımız çok iyi biliyor. Bunu siyasi rakiplerimizde biliyor ancak yapılan hizmeti görmemenin, gözünü kapatarak yok saymanın mümkün olabileceğini zannediyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın, kambur haline gelmiş sorunların çözümünü ne iktidar partisi belediyesi, ne de muhalefet belediyeleri çözemedi, aksine yenilerini ekledi. Bizim en büyük avantajımız Ereğli sevdalısı olmamız ve bölge insanının bize inanması ve gözümüzü budaktan sakınmama-mızdır” dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 93698

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış

  • Erkan sezgin
    2014-02-14T15:18

    Ben bir ereglili olarak cok sevindim uzun yıllardır o bina öylece duruyordu ben ne zaman gelsem hep takılırdım....sonunda aklımdan gecenı yapmıslar ellerine emeklerine saglık...


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın