Kapat !

BASINA VE KAMUOYUNA…

BASINA VE KAMUOYUNA…

Bilindiği üzere 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylığı için CHP Ereğli ilçe örgütünün belirlediği son başvuru süresi dolmuş bulunuyor.

Üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den bu onurlu göreve talip olmak adına sürdürdüğüm yaklaşık dokuz aylık çalışma da bu süre itibariyle sona erdi. Evet, CHP’nin Ereğli adayını “ÖNSEÇİM” ile belirleyecek olması halinde aday adayı olacağım yönündeki açıklamamın üzerinden yaklaşık dokuz ay geçti. Bu süre içerisinde gerek CHP çatısı altında, gerekse sokakta yaptığımız çalışmalar sırasında acısıyla tatlısıyla birçok olay yaşadık. ÖNSEÇİM’le aday olma ısrarımızdan vazgeçmeden sevgi ve saygı çerçevesinde CHP olgunluğuna yakışır şekilde çalıştık. Projeci aklımızın ve enerjimizin dışavurumu olarak Ereğli ve CHP’nin Ereğli’deki geleceği adına birçok proje ürettik ve dostlarımızla paylaştık.

Yola çıkarken CHP Ereğli adaylığının kendimiz için erken olduğunu düşünmemize karşın, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıları yıkmak adına verdiğimiz kararın arkasında durduk. Oluşturulmaya çalışılan “CHP Ereğli’de aday çıkaramayacak” ve “CHP tabanı başka partilere yönelecek” şeklindeki algılara karşı son ana kadar aday olacakmış gibi pozisyon aldık.

Oluşturulmaya çalışılan bu negatif algıların gerçekleşmeyeceği, sürecin başından itibaren ortaya çıkan ve “Ben de varım” diyen çok sayıdaki aday adayı arkadaşımız sayesinde görüldü. Parti içinde yaptığımız geniş katılımlı toplantılarda, tüm CHP’lilerin önümüzdeki seçimi kazanmak adına taşıdığı yüksek motivasyonu da görmemiz sonrası, aday adayı olan ve olmayı düşünen arkadaşlarımızla yeniden toplandık. Parti içi birlik ve bütünlüğü sağlamak adına adaylık yarışının gereksiz olacağı, adayın uzlaşma yoluyla teke indirilmesi görüşü ağırlık kazandı.

Bu süreç içerisinde kişisel olarak kamuoyunda ve sosyal medyada yakaladığımız sempatiyi siyaset kurumu içerisinde oluşturamadığımızı üzülerek gördüm. Ardından, yakın dostlarımız, parti ve aile büyüklerimizle yaptığımız istişareler sonunda bir karar verme aşamasına geldik. Bizim için birçok nedenden ötürü adaylık şartlarının oluşmadığını değerlendirdik. Neticede partimize adaylık için başvuran ve bizden daha hazır olarak gördüğümüz bir arkadaşımızın olması da bizim bu kararımızı destekledi.

Sonuç olarak bir vazgeçiş değil, bir feragat ve erteleme anlamında aday adaylığı başvurusu yapmayarak Ereğli’de CHP’nin ve mevcut tek aday adayımızın önünü açma kararımızı sizlerle paylaşma zamanı geldi. Bu karar CHP adına ortak aklın kararıdır. Adaylık hedefimizi şair Ataol Behramoğlu’nun bir şiirindeki gibi “BİR GÜN MUTLAKA” diyerek, gelecek dönemlerde devam etmek üzere rafa kaldırıyoruz.

Bu süreçte hayatın her alanında bizlere destek, cesaret, umut ve özgüven veren aileme, dostlarıma ve destekçilerime teşekkürü borç biliyorum.

Ve “Şimdi CHP zamanı!” diyerek, tüm dostlarımı ve destekçilerimi Ereğli için büyük anlam ve değer taşıyan CHP çatısı altında siyaset yapmaya çağırıyorum. Çünkü ben her zaman olduğu gibi yine orada olacağım.

En derin saygı ve sevgilerimle.

Deniz KURT

İletişimci, Gazeteci/ Yazar

0532 435 93 88

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 26841

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 2 Yorum Yapılmış

  • Ezgi tunçer
    2013-12-07T12:08

    Beklentilerinin olmamasına karşın mücadaleye devam etmen güzel bir hareket. tebrikler

  • Devrim kandemir
    2013-12-07T11:39

    Teşekkürler kardeşim yazını çok beğendim. türkiyenin bir çok yerinde aynı sorun var. iyi bir konuya değinmişsin. istanbuldan sevgiler.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın