Kapat !

ÇOBAN KÖPEKLERİ BİZİM SAĞ KOLUMUZ

ÇOBAN KÖPEKLERİ BİZİM SAĞ KOLUMUZ

Ereğlili vatandaşlarımızdan çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren ve besicilik işi ile de uğraşan Serkan Kelleli, çoban köpekleri bizim en yakın dostumuz dedi.


Sürüsü bulunan her besicinin mutlaka bir çoban köpeği olması gerektiğini söyleyen Kelleli, Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Sürüme kurt daldığında, sürüden bir hayvan kaybolduğunda, sürüyü toparlama anında çok büyük yardımlarını gördüm. Arazide benim en yakın dostum oldular dedi.


Geçtiğimiz gün sürü otlatırken, kanala düşen bir koyunun çoban köpeği tarafından kurtarıldığını söyleyen Kelleli, Ben koyun yetiştiriciliğinin yanı sıra köpekte besliyorum. Kuru kuruya besleme değil tabiki. Elimden geldiğince eğitim de veriyorum. Yetiştirdiğim köpekler yarışmalardan ödüller de alıyor. Kaliteli köpek yetiştiriyoruz derken, şaka yapmıyoruz dedi.


Eğitimin önemli olduğunu söyleyen Serkan Kelleli, Sen ona ne verirsen o da sana karşılığını verir. Hayvanda olsa, insanda olsa önemli olan ona eğtim ve terbiyesini vermektir. Ama hayvanlar, insanlardan daha dostlar. Verdiğinin karşılığında sadece sevgi beklerler, maddiyat nedir bilmez onlar dedi.


Birlikte yaşadığımız doğada onların bizden daha çok hakkının olduğunu söyleyen Serkan Kelleli, İnsanlar ne öğrediyse önce doğadan sonra hayvandan öğrenmiştir. Örnek mi? Uçaklar kuşlara bakarak, gemiler balıklara bakarak yapılmıştır. Madem öyle benim köpeğim kanala düşen bir koyunu kurtarmak için canla başla mücadele veriyorsa, bizler de tüm canlılar için aynı emeği göstermeliyiz dedi.
Serkan Kelleli - Fahri Muhabir

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 24793

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın