Kapat !

Ali Cemal Cömert: Bizi dışarıya muhtaç ettiler

Ali Cemal Cömert: Bizi dışarıya muhtaç ettiler

Cumhuriyet Halk Partisinin güçlü isimlerinden Veteriner Hekimi Ali Cemal Cömert, hayvan üreticisinin sorunlarına değindi.

AKP hükümetlerinin tarımdan sonra hayvancılıkta da çözümsüzlüğünü ithalatla kapatma peşine düştüğünü söyleyen Cömert: Özelleştirme süreci ile devlet kurumlarını tüketip büyük yanlışa düştüklerini görerek içini boşalttıkları kurumlardan medet umar duruma geldiler. AKP politikaları sorun çözme değil günü kurtarma politikalarıdır" dedi.

AKP HAYVANCILIĞIN CANINA OKUYOR

Veteriner Hekimi Ali Cemal Cömert Et ve Süt Kurumu'na (ESK), sıfır gümrük vergiyle 2018 yılı sonuna kadar 500 bin canlı büyükbaş hayvan, 475 bin baş canlı koyun ve keçi, 75 bin ton taze veya soğutulmuş büyükbaş hayvan eti ile 2017 yılı sonuna kadar 20 bin ton çeyrek karkas et kontenjanı tahsis edilmesinin daha çok yabancı ülke hayvancılığının gelişmesi, yerli üretimin bitmesine neden olacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl Başbakanın, hayvancılığın gelişimi için kamuoyuna duyurduğu uygulamalarda da sonuca gidilmemesini eleştirerek, AKP hayvancılığında canına okuyor dedi.

TARIM İLE GEÇİMİNİ SAĞLAYANLAR MUHTAÇ HALE GELDİ

Cömert et ve hayvan ithalatını eleştirerek; et ve hayvan ithal etmek çözüm değil, 1 torba yem 57 TL, ilaç geçen yıl 20 TL idi, süte geçmeyen ilaç 200 TL süte geçen ilaç 50 TL, üretici ne yapsın? Köy ve aile çiftçiliği desteklenmeli, yerli üretimi artırmanın yolları bulunmalı. Özelleştirme ile kurumların içi boşaltıldı, bedelini çok ağır ödüyoruz. Tarım ile geçimini sağlayan ilçemizi muhtaç hale getirdik. Hayvancılık ve tarım dışa bağımlılıktan kurtarılmalı, üretici desteklenmelidir dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 36399

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın