Kapat !

EREĞLİ TARIMINA A L T E R N A T İ F BİR ÜRÜN

EREĞLİ TARIMINA   A L T E R N A T İ F   BİR ÜRÜN

Kanser önleyici bir madde olan germanium üretiyor, kanı temizliyor, sindirimi kolaylaştırıyor, şekeri düzenliyor. Daha bir çok hastalığa iyi gelen bu ürün balkonda bile yetişiyor. Piyasada kilosu ortalama 60 liradan satılıyor..


Balkonda saksıda bile yetiştirebileceğiniz ve fidesi 5 TL. olan ürün için Esabil Bozdağ'ın 0 541 525 98 25 nolu telefonunu aramanız yeterli.

Kırmızı meyvesi ile bilinen Gojy Berry (Kurt Üzümü, mutluluk meyvesi)'nin Ereğli'de hem kırmızı hem siyah meyvelisi yetiştirilmeye başlandı. Kilosu 60 TL. civarında olan bitkiyi balkonunuzda yetiştirebilirsiniz.
Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtildi.
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücudun havadaki oksijen atomu ve onun benzeri serbest radikallerin her an saldırısına maruz kaldığını belirtti.
Uzun ömür meyvesi olarak da adlandırılan goji berrynin içinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğunu ifade eden Uslu, "Serbest radikaller bizi kanser yapar, derimizde kırışıklığa neden olur.
Goji berry, kanser önleyici bir madde olan germanium içeren, yeryüzünde bu güne kadar tespit edilmiş birkaç bitki türünden biridir. İçerisindeki özel polisakkaritler ve antioksidan maddeler, kansere neden olabilecek genetik değişimlerin gerçekleşmelerine engel olur" dedi.


KANI TEMİZLİYOR, KOLESTEROLU DÜŞÜRÜYOR


Uslu, küçük yumuşak meyveleri olan goji berrynin bin 700 yıl boyunca Tibet'te üretildiğini, Türkiye'ye ise son yıllarda getirilmiş bir bitki olduğunu vurgulayarak, "Tibetliler yüzlerce yıl goji berryden yaptıkları ilacı böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.
Goji berry, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılıyor, ayrıca kanı temizleme özelliği de bulunuyor" diye konuştu.


Bilimsel çalışmalarda özellikle karaciğer kanserlerinden korunmada goji berrynin çok etkili olduğunun görüldüğüne dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti:
"Goji, hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG'nin olumlu etkileri pek çoktur.


Vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, cinsel istek ve gücü düzenler, vücuda daha genç ve diri görünüm kazandırır.
Yüksek tansiyonu belirgin biçimde önlediği görülmüştür. Alzheimerden korunmak için de mutluluk meyvesinden kendimizi mahrum etmemeliyiz.
Uslu, piyasada kilosu ortalama 60 liradan satılan goji berrynin evde saksıda dahi yetiştirilebileceğine işaret etti.


Anavatanı Himalayalar olan bu efsanevi kırmızı meyvenin neredeyse her gün yeni bir faydası keşfediliyor. Çin'de bin 700 yıldır kullanılan goji berry sayısız faydasıyla tüm dünyanın dikkatini çekiyor. İşte yaşam kalitesini arttıran goji berry'nin en çok bilinen 10 faydası…
1. Yaşlanmayı yavaşlatır
Lifli yapısı ve etkili anti oksidan özelliğinden dolayı goji berry anti aging yani yaşlanma karşıtı görevini görür ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Bunun dışında cilt üzerinde serbest radikallerin olumsuz etkilerini kırarak cilt kanseri gibi, ciddi sağlık sorunlarının oluşma riskini azaltabilir.
2. Anksiyete ve depresyonu hafifletir
Goji içerisinde barındırdıkları ile depresyon, anksiyete ve diğer psikolojik sorunların giderilmesine yardımcı olur. Bu yönüyle Çin'de yaşam enerjisinin arttırdığına inanılır. Depresyonun etkilerini gidermek için modern tıptan önce başvurulan geleneksel bir reçetedir.
3. C vitamini deposu
Bağışıklığı arttırıcı etkisiyle C vitamini soğuk algınlıklarına karşı bulunmaz bir maden gibidir. Goji berry de C vitamini bakımından öyle zengindir ki, portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir. Havaların bir sıcak bir soğuk seyrettiği bahar günleri için eşsiz bir önlemdir.
4 . Yağ yakmak için bire bir
Goji berry 19 farklı amino asit içerir. Proteinin yapı taşı olan amino asitler de kasların yenilenmesi ve büyümesini sağladığı gibi, yağ yakımını hızlandırır. Yani yağ biriktirmeden güç ve kilo kazanmak isterseniz amino asit bakımından zengin gıdaları tercih etmelisiniz. Fakat beraberinde bolca su içmeyi unutmayın.
5. Sindirimi kolaylaştırır
Uzakdoğu'nun bu gizemli meyvesi, sindirim sorunlarını gidermeyi de sağlıyor. Gastrit gibi mide sorunlarının düzelmesi için oldukça yardımcı oluyor. Bunun için goji berry suyunun daha etkili olduğuna dikkat çekiliyor.
6. Doğurganlık yetisini arttırır
Goji, gene Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde kısırlık tedavisi için kullanılıyor. Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin canlılığını sağladığı ve testisteki hücrelerin stres kaynaklı azalmalarını ve ölümlerini engellediği ortaya koyulmuştur.
7. Şeker ve insülin seviyesini düzenler
Çin'de oldukça eski zamanlardan beri özellikle Tip 2 diyabette tedavi amaçlı goji berry kullanılmaktadır. Tip 2 diyabet de bilindiği gibi dünyada en sıklıkla görülen diyabet tipidir. Tip 2 diyabetli kişilerde, insülin üretimi azdır veya onu yeterince kullanamazlar. Goji berry de bu noktada devreye girer, şeker ve insülin seviyesini düzenler. Ancak ilaç kullanan diyabet hastaları goji berry yemeden önce mutlaka hekime danışmalıdır.
8. Kolesterol seviyesini düzenler
Zayıf olmak kolesterol etkilerinden uzak olmak anlamına gelmez, çok ince insanlarda bile kolesterole rastlanabilir. Kolesterolün en büyük nedeni ise diyet ve yaşam tarzımızdır. Goji de, kötü kolestrole karşı savaş açar.
9. Görme bozukluklarına iyi gelir
A vitamini, zeaksantin, beta karoten gibi göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren goji berry göz sağlığına da faydalıdır. Goji berry içerdiği bu besin ve minerallerin yardımıyla katarakt oluşmasını önlediği gibi, yaşlanmadan kaynaklanan görme sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir.
10. Enerji verir
Dinlenmiş bir beden ve berrak bir zihinle güne başlamak gibisi yoktur. Ağrılara ve halsizliğe olan etkisi nedeniyle geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin gide-rilmesi için en çok başvurulan doğal kaynak da goji berry'dir. Yalnız goji berry'i uykudan önce almamaya dikkat etmelisiniz.
Ayrıca Kayseri yöresinde goriböri diye tanına bitki su ile turşu gibi hazırlanıp idrar yolları hastalıkların-da kullanılıyor.


Kullanımı: Kurutulmuş Goji Berry meyvelerini günde bir avuç yiyerek tüketebilirsiniz. Yetişkinlerin çoğunda bu oran günlük yaklaşık olarak 28 gram Goji Berry'ye denk gelmektedir. Goji Berry'i kek, kurabi-ye ve reçel yapımında kullanabilir, katı meyve sıkacağında sıkılarak suyuna şeker ya da herhangi bir katkı maddesi eklemeden soğutarak veya gündelik miktarda demleyerek çayını içebilirsiniz. Ancak Goji Berry meyvesinin etkili olmasını istiyorsanız, her gün düzenli olarak almanız gereklidir.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 17489

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın