Kapat !

İhbar mı ihmal mı buldurdu-

İhbar mı ihmal mı buldurdu-

Geçen yıl kayıp olduğu konusunda çeşitli söylentilere yol açan ve Ereğlili bazı işadamlarını zan altında bırakan heykel nihayet bulundu.


2016 yılı Mart ayı içerisinde Anafartalar Caddesi üzerindeki bir inşaatın temel hafriyat çalışmaları sırasında bulunan ve geç Hitit dönemine ait olduğu belirtilen (MÖ 7-8. Yüzyıl) stelin Adana'da 6 milyon TL'ye satıldığı da iddia edilmişti.


Geçtiğimiz yıl bir inşaatın temel kazısında çıktığı tespit edilen 2 bin 700 yıllık olduğu söylenen stel Konya-Adana Karayolu üzerinde bulunan bir hafriyat firmasına ait işyerinin bahçesinde bulundu.
Firma yetkilisi olan M.A.K göz altına alındı.


Konu ile ilgili göz altına alınan M.A.K'nin, steli geçtiğimiz yıl inşaat kazısında aracına aldığı ve işyerindeki bahçesine gömdüğü ve üzerini de kilitli taşlarla kapattırdığı iddia edildi.


Cumhuriyet Savcılığının izni ile Ereğli Müze Müdürlüğü ekiplerinin kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan stel'e İvriz Kaya Anıtı ile benzer özellikleri taşıdığı için paha biçilemiyor.


Bulunan stelin Ereğli Müzesine götürüldüğü yapılan incelemeler neticesinde sonucun açıklanacağı belirtildi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 47040

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın