Kapat !

YILMAZ: “Gece boyunca dayanın, biz buradayız” dedim

YILMAZ: “Gece boyunca dayanın, biz buradayız” dedim

Geçtiğimiz günlerde gazetemize ziyarete gelen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Salih Yılmaz, 15 Temmuz'un kanlı bayrağını delil olarak saklıyor.
Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü diyen Prof. Dr. Salih Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Beştepe'de bulduğum kanlı bayrak, o geceyi herkese anlatmak için delil olarak bende saklı kalacak. Bu acı gerçeği bulduğum her fırsatta sergileyeceğim dedi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Salih Yılmaz, muhabirimize yaptığı açıklamada, kanlı bayrağı, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında bulduğunu anlattı.
Yılmaz, bombalamaların ardından bölgede dolaşırken şehit olanların tanınmayacak haldeki bedenleri yanında bir bayrak gördüğünü aktararak, "Kanlıydı ve sımsıkı tuttum o anda bir refleksti diyebilirim. Belki tarihçi olmamdan belki akademisyen olmamdan kaynaklı bir refleksti. O bayrağı aldım ve kendi göğsümün üzerinde tuttum." diye konuştu.
Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu bayrak Türk milletinin kahramanlık mücadelesinin bir sembolüydü. Bu bayrak belki binlerce yıl sonrasındaki nesiller için 15 Temmuz'u anlamak ve anlatmak için bir sembol olacak. Şu anda bu bayrak bende bir emanet olarak duruyor ama 15 Temmuz'u binlerce insana anlatmak için bir delil aynı zamanda. Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlarının, gencinden yaşlısına her etnik gruptan yüzlerce insanın kahramanlığının bir sembolü olarak geçmişe bizim bir mirasımız olacak. Bunu ben böyle görüyorum ve kendime nasıl bakıyorsam bugüne kadar, bu bayrağa da öyle baktım. Öyle muhafaza etmeye çalıştım ve bundan sonraki nesile bu bayrağı devredeceğim."
Yılmaz, 15 Temmuz'dan sonra devlet-millet dayanışmasına vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:
"O gece bu bayrağı taşıyan insan belki bir çiftçiydi, belki bir memurdu, belki bir esnaftı, belki de bir iş adamıydı bunu bilmiyoruz. Ama vatanı için oradaydı milleti için oradaydı. Hatta o şehit olduğu zaman, içeride, Beştepe'de arkadaşlarım vardı. Ben onlara 'gece boyunca dayanın, biz buradayız' şeklinde mesaj gönderdim. Sonuç olarak baktığımızda biz karanlık bir gece yaşadık. Bu karanlık gece sadece Türkiye için değil tüm İslam camiası için komşularımız için de karanlık geceydi." diye konuştu.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 29112

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın