Kapat !

BOZKURT “GETİRİLMEK İSTENEN HİTLER YASASIDIR, FAŞİZMDİR

BOZKURT “GETİRİLMEK İSTENEN HİTLER YASASIDIR, FAŞİZMDİR

Ereğlide konuşan CHP Konya Milletvekili Bozkurt; Evet çıkarsa demokrasi biter. Tek adam rejimi başlar. Bunun adı faşizmdir. 1930larda Hitlere verilen yetkidir. Ayıptır. Millete bu sorulara evet deyiniz denmez. Bu çağda bu belge milletin önüne getirilmez. dedi.

Bozkurt, Getirilmek istenen şu belge asla Anayasa metni değildir. Hiçbir Türk çocuğunun bu belgeyi hazırlayabileceğine inanamam. Bu belge Sevr nerede yazıldıysa orada hazırlandı. 100 yıl sonra çocuklarımız Almanlar gibi utanmasın diye çalışacağız. diye konuştu.

EREĞLİ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt, 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumunda milletin en az yüzde 60ının hayır diyeceğini savunarak, Ama olur da evet çıkarsa tek parti değil tek adam sistemi olur. Demokrasi biter. Bunun adı faşizmdir. Hitlere 1930larda verilen yetkidir. Millete bu sorulara evet deyin demek ayıptır. Bu çağda bu belge milletin önüne getirilmez dedi. Bozkurt, yine referandumda evet çıkması halinde Türkiyenin yeni bir Mustafa Kemal ve yeni bir Mehmet Akif Ersoy aramak zorunda kalacağı görüşünü dile getirdi.

Bozkurt CHP Ereğli İlçe örgütünün düzenlediği Hayırda Buluşalım konulu toplantıda konuştu. Site Düğün Salonunda dün düzenlenen toplantıya Bozkurtu dinlemek üzere çok sayıda vatandaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdilin kısa konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tatlıdilin ardından kürsüye çıkan Konya Milletvekili Bozkurtun, sık sık alkışlarla kesilen konuşması yaklaşık bir saat sürdü. Konuşmasına 16 Nisanda gerçekleştirilecek referandumun Türkiyeyi karanlığa götürecek bir rejim değişikliği olduğunu ve gerçekleşmemesi için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyleyerek başlayan Bozkurt, Bu süreçte yıkıcı değil yapıcı olacağız. Bu ihanet belgesini herkese anlatacağız. 21. Yüzyılda, 2017 yılında milletin önüne böyle bir utanç belgesini sunanlara, evet mi hayır mı diye soranlara selam gönderiyorum. Bu çağda böyle bir belge bırakın binlerce yıllık tarihe sahip Türk milletine, Afrikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayan yerlilere bile sorulmaz. Millete sen iradeni elinle tek adama veriyor musun diye soruluyor. dedi. Bozkurt, Kuvvayı Milliye şehitlerinin, Cumhuriyeti kuranların ve TBMMyi açanların kemiklerinin sızladığını tüm CHPlilerin de durumun farkında olduğunu ve bu bilinçle çalışmaları gerektiğine vurgu yaparak, Ancak bu mesele CHP meselesi değildir, parti rozetlerimizi çıkaracağız ama CHP bu kampanyanın aynı zamanda lokomotifi sürükleyicisi olacaktır görüşünü dile getirdi.

TEK ADAM REJİMİNİ KENDİMİZ İÇİN DE OLSA İSTEMEYİZ

Referandumda oylanacak 18 maddenin sadece her şeye karar verecek bir cumhurbaşkanı için getirildiğini ifade eden Bozkurt, bir demokrasi ülkesinde seçilen cumhurbaşkanının devletin ve milletin birliğini temsil edeceğini, ancak söz konusu değişikliğin yürürlüğe girdiği andan itibaren tarafsızlığın kaybolacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

Bu metni hazırlayan kişiler CHP için bunu yapsalar da biz kabul etmeyiz. Bu ülkede milletin birliğini gerçekleştirecek tek parti de CHP olmasına rağmen biz bunu istemeyiz. Bu ihanet belgesine milletimizin yüzde 60 -65i hayır diyecek. Bunu adımın Hüsnü olduğu kadar biliyorum. Ama şaşar da evet çıkarsa demokrasi biter. Tek adam rejimi başlar. Bunun adı faşizmdir. 1930larda Hitlere verilen yetkidir. Ayıptır. Millete bu sorulara evet deyiniz denmez. Bu çağda bu belge milletin önüne getirilmez. Bu belgeyle koskoca bir demokrasi tarihimiz bir köşeye atılıyor.

100 YIL SONRA ÇOCUKLARIMIZ BİZDEN UTANMAMALI

Bozkurt, alkışlarla kesilen konuşmasında Hitlerin referandumla getirilmek istenen değişikliklere benzer yetkilerle 60 milyon insanın ölümüne neden olduğunu ve Almanların bu utancı yıllardır taşıdıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

Getirilmek istenen şu belge asla Anayasa metni değildir. Asla Hukuki bir metin değildir. Hiçbir Türk çocuğunun bu belgeyi hazırlayabileceğine inanamam. Bu belge Sevr nerede yazıldıysa orada hazırlandı. TBMMde sayısal üstünlükle milletin önüne getirildi. 16 Nisana kadar uyumadan yorulmadan bunu herkese anlatacağız. Ama bu görev hepimizin... 100 yıl sonra çocuklarımız Almanlar gibi utanmasın diye çalışacağız. Bunu başarmak zorundayız.

YENİ BİR MUSTAFA KEMAL BULMAK ZORUNDA KALMAYALIM

Konuşmasının son bölümünde 30 Ekim 1923 günü Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Kemalin Başbakan olarak atadığı İsmet İnönüye yazdığı mektubu okuyan Bozkurt, sözlerini şöyle noktaladı:

Evet çıkarsa eğer, yeni bir Mustafa Kemal bulmak gerekir. Ve yeni bir Mehmet Akif bulmak gerekir. O nedenle görevimizi bilmeliyiz. Bu metin kökü dışarıda emperyal bir projedir. Türkiyeyi bölme, Sevre döndürme, BOP haritasına uydurma projesidir. Biz hayırlarla yüzde 70lere, 80lere, 90lara çıkarmalıyız ki bu utanç karşısında başımız dik olsun. Amacımız budur.

Bozkurt konuşması bittikten sonra salonda bulunanların ayağa kalmasını istedi ve hep bir ağızdan ant içmelerini istedi. Salonda bulunan yaklaşık bin kişi de hep bir ağızdan, üç kez Anayasa değişikliğine Ant olsun ki Hayır! diyerek and içtiler. Toplantı olaysız şekilde dağıldı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 66603

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın