Kapat !

ESNAFA TAŞERON DARBESİ

ESNAFA TAŞERON DARBESİ
Mağdur esnaflardan Cem Aybar, “Kul hakkı yenerek yapılan bir hastaneden söz ediyoruz” dedi.

Mağdur esnaflardan Cem Aybar, “Kul hakkı yenerek yapılan bir hastaneden söz ediyoruz” dedi.

Ereğlide yapılan kamu binalarında iş alan birçok taşeron firmanın esnafa borç takarak kayıplara karıştığı bildirildi. Alacaklarını tahsil edemeyen esnaflar siyasetçilerden de bekledikleri desteği alamayınca yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

EREĞLİ – Kapalı ekonomisiyle zor günler geçiren Ereğliye, bir darbe de yapımı devam eden kamu binalarında iş alan taşeron firmaların vurduğu bildirildi. Otelcisinden, lokantacısına, hırdavatçısından, marangozuna kadar bu firmalarla ticaret yapan birçok Ereğli esnafının yapılmayan ödemeler nedeniyle mağdur olduğu ifade edildi. Yapımı son aşamaya gelen Devlet Hastanesi binasının taşeron firmalarından Netay Ahşapın faturalı borçlarını ödemeden kayıplara karıştığını söyleyen, Aybar Yapı Malzemeleri firması sahibi Cem Aybar, Kul hakkı yenerek yapılan bir hastaneden söz ediyoruz dedi.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Aybar, söz konusu firmadan kendisiyle birlikte birçok firmanın daha ciddi miktarda alacağı olduğunu belirtti. Söz konusu firmadan onbinlerce liralık alacaklarına dair tahsil edilemeyen faturaları gösteren Aybar, Bunlar sadece bir kısmı. Çok sayıda esnaf var aynı durumda. Ne yapacağını bilemiyor insanlar. Alacaklarımızı hukuk yoluyla takip edeceğiz ama bunlar neticede kamu binaları, bizlere destek olunması gerekiyordu ama beklediğimiz desteği göremedik diye konuştu.

KOMYAPI DA SÖZÜNÜ TUTMADI

Aybar yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak Devlet Hastanesinin yapımını üstlenen Komyapı firması yetkililerinin de önce kendilerine güvence vermelerine karşın sözlerinde durmadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

Hastanenin yapımını üstlenen Komyapı firmasının alt taşeronu Netay Ahşapın Ereğlideki esnafa ciddi miktarda borcu vardır. Komyapı yetkilileri bu borcu
ödeyeceklerine söz vererek esnafın taşeronu desteklemeye devam etmesini sağladılar. Daha sonra taşerona iş bıraktırdılar ve verdikleri sözü unutarak parayı ödemeyeceklerini beyan ettiler.

İşin başında Komyapıdan İsmet Bey var. Sözü veren ve şimdi unutan kendisidir Biz Ereğli esnafı olarak bununla ilgili hukuki merciler vasıtası ile hakkımızı arayacağız. Ses getirecek ve can sıkacak bir durum olacak firma için. Kul hakkı yenerek yapılan bir hastaneden söz ediyoruz.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 42812

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın