Kapat !

CEVAP BEKLİYORUZ

CEVAP BEKLİYORUZ

Görevi bulundukları makamlarda milletine ve devletine hizmet etmek olan devlet memurlarının başımızın üstünde yeri vardır. Ancak asli görevlerini unutup makam, mevki, terfi veya kişisel hırs ve menfaatleri için gücün ve iktidarın yanında gözüken devletin değil bir siyasi partinin memuru olma sevdalısı nemacı memurları esefle kınıyorum. Acaba bu şahıslar maaşlarını devletten değil de yancılık yaptıkları siyasi partiden mi alıyorlar? Bahsettiğim bu kişiler Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim' i Ayhan Yürekli ve Ereğli Belediyesi Yeni Özel Kalem ve Basın Müdürü Hakan Çöpür dür. Bu kişiler devlet memuru ve kanunlara karşı suç işliyorlar. 657 sayılı kanuna göre Devlet Memurları görevlerini yerine getirirlerken, dil, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve cinsiyet, din, mezhep ayrımı yapamazlar. Yine 657 Sayılı Kanun'a(Devlet Memurları Kanunu) göre devlet memurları hiç bir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar, hiç bir medya unsuruna görüşleri hakkında açıklamalarda bulunamazlar ve söz konusu siyasi ve ideolojik eylemlere katılamazlar. DMK (Devlet Memurları Kanunu) 'a göre Devlet memurları her durumda devletin menfaatini korumak ve kollamak mecburiyetindedir. T.C Anayasası ve kanunlarına aykırı davranışta bulunamazlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve bütünlüğünü bozan, güvenlik tehditi oluşturan hiç bir faaliyette bulunamazlar. Söz konusu faaliyetleri yürüten harekete, gruplaşmaya, teşekkül ya da derneğe katılamaz, yardımcı da olamazlar.


Şimdi soruyorum..


1- Bu arkadaşların maaşları sadece evetçilerin ödediği vergilerden mi ödeniyor ? Hayır diyenler vergi ödemiyor mu bu devlete ?


2- Aynı şekilde bir devlet memuru sosyal medya hesaplarından veya başka kanallarda görüşlerini açıkça referandum için Hayır diye belirtse başına neler gelirdi ?


3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa bile uymayan bu şahıslara Anayasa gibi önemli bir konuda nasıl güvenebiliriz ?


4- Kanunlara uymayan şahıslardan nasıl bir tarafsız devlet memurluğu bekleriz ?
5- Amirleri bu şahıslar konusunda herhangi bir işlem yaptı mı, yaptıysa bu konuyla ilgili açıklama yapılması gereklidir !


6- Yapılmadıysa başta Mülki Amirimiz Ereğli Kaymakamını bu şahısların çalıştığı kurumların amirlerini ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum.
Saygılarımla.


Bülent Ecevit TATLIDİL
[CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI]

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 94309

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın