Kapat !

SADAKA VEREYDİNİZ DAHA İYİYDİ

SADAKA VEREYDİNİZ DAHA İYİYDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil yaptığı açıklamada; asgari ücrete yapılan 104 TLlik zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


İşçiler, sorunlarıyla nasıl başa çıkacaklarını kara kara düşünüyor


Hükümet, belirlediği asgari ücretle, işçileri yeniden açlığa mahkum ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Tatlıdil şunları söyledi: Açlık sınırının altında bir gelirle yaşamak zorunda bırakılmıştır. İşçilerde, bu sorunlarıyla nasıl başa çıkacaklarını kara kara düşünmektedirler. Sendikalar, 1 ay asgari ücret konusunda talepleri olmuştu ve bakanda, ‘istemenin sınırı yok, ekonominin gerçekleri var. demişti. O zaman asgari ücretin ne kadar olacağı az çok belliydi. OHAL nedeniyle, işçi sınıfının mücadelesi de, bunu değiştirecek düzeyde olmadı.


Dövizin artmasıyla birlikte işçiler, daha önceki alım gücüne yeniden dönmüş olacak


Asgari ücret konusunda ciddi bir aldatmaca olduğuna kayıt düşen Bülent Ecevit Tatlıdil, sözlerine şöyle devam etti: Yapılan zam, başka yollardan devletin kasasına ve sermayeye kaynak olarak aktarılacaktır. 1 Ocak itibariyle başlayacak olan BES uygulamalarında asgari ücretliden 54 TLlik bir kesinti olacak. İlerleyen aylarda, yeniden dövizin artmasıyla birlikte işçiler, daha önceki alım gücüne yeniden dönmüş olacaklar. İnsanların zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında bakıldığında, asgari ücret geçmiş yıllara göre; daha kötü durumdadır. Dolar bazında bakıldığında, asgari ücretlinin maaşında 70 TL kayıp yaşanmıştır. Dolayısıyla, asgari ücret zammının düşük kalması, işçiyi kara kara düşündürdü diyebiliriz.


İşçi sınıfının insanca yaşayabileceği bir ücret için mücadele etmekten başka yolu yok


Tatlıdil sözlerini şöyle tamamladı: Hükümet yaptığı bu zam, işçi sınıfının önerileri ve yaşam koşullarının dikkate alınmadığını görüyoruz. Sermayeye hizmet etme konusunda, verimli olduklarını ortaya çıkarmışlardır. İşçi sınıfının önerilerini dikkate almayan hükümet, sermayenin ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Her kriz döneminde, şirketlerin kârları artarken; işçilerin çalışma koşulları ve alım güçleri daha da, kötüleştirilmiştir. Bundan ötürü de, işçi sınıfının açlık sınırının üzerinden insanca yaşayabileceği bir ücret için mücadele etmekten başka yolu şansı kalmamıştır.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 35205

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın