Kapat !

Ereğli Modern Bir Liseye Kavuşuyor

Ereğli Modern Bir Liseye Kavuşuyor

Uzun bir süre önce Eski su deposu yanında küçük bir bina ile hizmete başlayan TED, her geçen gün hedefini büyüterek devasa bir eğitim kurumu haline geldi.
Ayrancı yolu üzerinde ilkokul ve ortaokul ile eğitim veren TED, şimdi de Lisesini açmak için gün sayıyor.
Ereğlinin yakından tanıdığı ve bir çok iş kolunda başarılı adımlar atan, TED Ereğli Koleji Kurucusu Recep Yıldız, dün basın mensupları ile bir araya gelerek, kahvaltılı basın toplantısı yaptı.
Yıldız eğitimin çok önemli olduğuna değinerek, Eğer biz başarılı olmuşsak bu eğitime verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır dedi.
TED ve yeni yaptıkları lise hakkında da bilgiler veren Yıldız, şu açıklamayı yaptı:

"Türk Eğitim Derneği" (TED) 1928 Yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin tam oyu ile kurulmuş, Ülkemizde SADECE EĞİTİM- ÖĞRETİM ALANINDA 89 yıldır faaliyet gösteren ilk Özel ve özerk bir kuruluştur.
Türkiye'nin il ve ilçelerinin birçoğunda Kolejleri bulunan TED'in Ereğli'deki geçmişi 16 ncı yılını doldurmaktadır. Ereğli'mizde TED'in kurulmasına vesile olan kurucu mütevelli heyeti hürmetle anıyor, ebediyete intikal eden büyüklerimizi rahmetle yâd ediyorum.
16 yıllık süreç içerisinde Ereğli TED SADECE EĞİTİM-ÖĞRETİM ALANINDA faaliyete bulunmuştur. İlçemizde, İlimizde ve Ülkemizde nasıl kurumsal ve kitlesel başarı sahibi olduğu kamuoyumuzca çok iyi bilinmektedir.
Ereğlili hemşerilerimiz bu 16 yıllık süreçte geleceğimiz olan yavrularını bizlere emanet ederek her zaman çok güvendiklerini ve her şartlarda yanı başımızda olduklarını göstermişlerdir.
Bundan dolayı Ereğli halkımıza hürmet ve minnet duygularımızı sîzlerin aracılığı ile iletmeyi bir borç bilir; Sınırlı kontenjanımıza yoğun talep nedeniyle bu yıl kayıt yapamadığımız çocuklarımız adına üzgün olduğumuzu ifade etmek isterim.
Çok yakın bir tarih olan 15 Temmuz 2016'da yaşanan olaylar, bir kere daha kurumsal ve köklü geçmişi olan eğitim-öğretim kurumlarının önemini ortaya koymuştur.
Bu sorumluluk duygusu içerisinde yoğun istek ve talepleri değerlendiren yönetimimiz; ana sınıfından itibaren 8 nci sınıfa kadar şube sayılarını her düzeyde artırmayı, ilave olarak bünyesinde çağdaş donanımlı ve güvenli bir "Anadolu Lisesi" açarak şehrimizin özel lise ihtiyacının karşılanması da öngörülmüştür.
Bu amaçlar doğrultusunda 30,840 M2 arazi üzerine kuruluşmuş kampüs yerleşkesinde, 4,105 M2 ilave yapılaşmaya gidilmiştir. Böylece takribi 10,000 M2 ye ulaşan kapalı alanı, yenilenmiş çevre düzenlemesi, güvenlik sistemleri, aydınlatma ve altyapısı ile bundan sonraki süreçte faaliyetlerini sürdürecektir. Derslik ve genel hacimlerde standartların üzerinde hazırlanan tüm bölümlerimizde üstün teknolojinin imkan verdiği ölçüde bütün araç ve gereçlerden yararlanılmıştır.
Amacımız hep iyiye, daima iyiye gitmek, hem akademik hem de sosyal yönden güçlü, eleştiren, akılcı düşünen, pozitif bakış açılı öğrenciler yetiştirmektir. Sizlerden aldığımız güçle tamamlanmış yeni yüzü ve donanımlarıyla Şubat 2017'ye kadar hazır olacak okulumuzu ziyaret etmenizi bekler sizleri bilgilendireceğimizi, sizlerden de bilgi ve görüşlerinizi alacağımızı belirtmek isterim.
TED Kolejimizin, Ereğli'mize layık olması için tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağımızı, Ereğlili hemşerilerimize layık olmak için çalışacağımızı belirtir, halkımızın bize duyduğu güven ve destek için çok teşekkür eder, şükran ve minnetlerimizi iletirim.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 52498

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış

  • Hakkı özgenç
    2016-11-17T18:15

    Eğitime yapılan yatırım uzun ama en kazançlı yatırım ereğli için kim faydalı bir iş yaparsa allah yar ve yardımcısı olsun yıldız ailesine ve memleketime hayırlı olsun başarılar


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın