Kapat !

NOSTALJİ YAŞIYORUZ

NOSTALJİ YAŞIYORUZ

Şimdiki gençlerin bir çoğunun mazisini bilmediği faytonlar, Ereğli caddelerinde nostalji yaşatıyorlar.
1965li 70li yılların Ereğlisinde ulaşım aracı olarak kullanılan faytonlar, o yılları yaşatırcasına Ereğli caddelerinde ücret karşılığı kiralanarak, o yıllara duyulan özlemi gideriyor.
Park önlerinden fayton kiralayıp gezmek isteyen kişiler, aileleri ile birlikte faytona binerek geniş bir Ereğli turu atıyor. Bu iş için gece saatlerinin daha uygun olduğunu söyleyen fayton binicileri, Malum Ereğlinin güzdüzleri sıcak geceleri serin oluyor. Biz de serin Ereğli gecelerinin tadını çıkarmak için fayton kiralayıp bir tur atıyoruz. Atın cadde üzerinde çıkardığı ses ve yaşadığımız nostalji, günün yorgunluğunu alıyor. Herkese tavsiye ederiz diyorlar.
Fayton işletmeciliği yapanlar ise yaptıkları işten memnun olduklarını belirterek, Bu tür şeyler ülkenin bir çok yerinde yapılıyor. Biz daha güzelini yapıyoruz. Atlarımız bakımlı, faytonlarımızda taksi konforu var. Tur karşılığı anlaştığımız müşterilerimiz, her gün artıyor. Bazı müşterilerimizle bir kaç turluğuna anlaşıyoruz. Bazı müşterilerimiz ise özel istekte bulunarak tur güzergahımızın dışına çıkmamızı istiyorlar. Kabul etmiyoruz şeklinde konuştular.
Faytona binmek isteyipte bir türlü fırsat bulamadığını söyleyen 51yaşındaki Ahmet Kurt isimli vatandaş ise; Bize güzel bir nostalji yaşattıkları için faytoncu arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdiki gençlerin çoğu bilmez. Bu faytonlar Ereğlililerin tek ulaşım aracı idi. Çarşı merkezinden müşteri doldumu mahallelere hareket ederlerdi. Şimdi nasıl her mahallenin bir dolmuşu varsa, o zaman da her mahallenin bir faytonu vardı. Mahallemizden geçerken izinsiz arkalarına biner, metrelerce giderdik. Bizi çekemeyen arkadaşlar ‘arkaya kırbaaaçç diye bağırır, faytoncuyu uyarırlardı. Faytoncuda kırbacını şaklatır, onun kırbacından nasibimizi almamak için faytonun arkasından iner kaçardık. Güzel günlerdi. Daha sonra bizim Pırpır, bazılarının Arçelik dediği 3 tekerlekli araçlar çıktı. Faytonlar gelişen teknoloji karşısında dayanamadı. Şimdi Ereğli caddelerinde fayton görmek, benim gibi anılara değer verenler için güzel bir nostalji. İnşallah devamını getirir, bu kültürümüzü unutturmazlar dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 67336

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın