Kapat !

ARİF DEMİRBAŞ KINAMA MESAJI YAYINLADI

ARİF DEMİRBAŞ KINAMA MESAJI YAYINLADI
EREĞLİ MADENİ EŞYALAR ESNAF ODASI BAŞKANI ARİF DEMİRBAŞ ALMAN FEDERAL MECLİSİ KARARINI KINADI

EREĞLİ MADENİ EŞYALAR ESNAF ODASI BAŞKANI ARİF DEMİRBAŞ ALMAN FEDERAL MECLİSİ KARARINI KINADI

Ereğli Madeni Eşyalar Derneği Başkanı Arif Demirbaş, Almanya Federal Parlamentosu tarafından 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kabul eden tasarının kabul edilmesini yayınladığı bir mesajla kınadı

Bu kararın iki ülke iş adamlarını kaygıya düşürdüğünü dile getiren Demirbaş, tasarının kabul edilmesine şu sözlerle tepki gösterdi:

101 yıldır dünyanın gündeminde tutulmaya çalışılan Ermeni olaylarını uluslararası camiada bazı devletler kendi amaçları doğrultusunda kullanmak istemektedirler. Bugün aynı durumun Almanyada yaşandığını görüyoruz. Alman Parlamentosunun bu kararı alırken hem tarihin gerçeklerini hem de Türkiye ile kültürel, ekonomik, diplomatik ve askeri ilişkilerini değerlendirmeye tabi tutmadığı görülmüştür. Öyle ki, onaylanan tasarı görüşülürken bile Türkiyenin gerçekleri gündeme dahi alınmamış ve Almanyada yaşayan 3 milyon Türkün hassasiyeti hiçe sayılmıştır.

Almanya Federal Parlamentosunda alınan bu karar, iki ülke arasında ekonomik ve ticari faaliyetler sürdüren biz iş dünyasını derin kaygıya düşürmüştür. Gerçeklerle bağdaşmayan ve ‘oldu bittiye getirilen bu tasarı ile ekonomik ilişkileri etkileyecek bir unsur haline gelmiştir. Oysa bu konu, siyasetten çok tarihçilerin bilimsel olgular çerçevesinde, tutarlılığı ve gerçekliliği ön plana çıkaracak bir sonuç doğrultusunda hareket edilmesini gerektiren bir konudur.

Ereğli Madeni Eşyalar Odası olarak Alman Parlamentosunun gerçeklerle örtüşmediği belgelerle ortaya konulan 1915 olaylarını sözde Soykırım olarak kabul etmesini şiddetle kınıyoruz. Kadim medeniyetimizden aldığımız güçle tüm dünyada örnek iş hayatı sürdüren Türk iş adamları olarak gerçek dışı politikalara karşı hem devletimizin hem de aziz milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 51429

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın