Kapat !

“Engelli Muhtaç Olmamalı”

“Engelli Muhtaç Olmamalı”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçuüseyin Oprukçu, engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter koşullar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı hayat sürmelerinin en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, BM tarafından 3 Aralık'ın, engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve engellilerin yaşam standartlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir gün olarak ilan edildiğini hatırlattı.
Nüfusun yaklaşık 8.5 milyonunu engellilerin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin öneminin ortaya çıktığını ifade eden Oprukçu, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, belediye hizmetlerinde kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir” ifadesini kullandı.
Başkan Oprukçu, mesajında şunları kaydetti:
“Sanatta, sporda, siyasette, iş hayatında birçok engelli vatandaşımız fırsat ve imkan verildiğinde neleri yapabileceklerini, gurur duyulacak başarılara imza atacaklarını göstermişlerdir. Böylesi başarıları, engellilerin toplumsal hayata katılımlarını, eğitimden spora, sanattan siyasete kadar her alanda daha fazla yer almalarını desteklemek zorundayız. Biz belediye olarak yaptığımız hizmetler ve sosyal tesisler ile belli bir katkı sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza acımak değil, onların becerilerini ortaya koyabilecek, gelişimlerine katkı sağlayacak projelerin sayısını arttırmalıyız.”

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diledi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 93675

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış

  • Murat gören
    2013-12-02T22:04

    Helal olsun belediye başkanımız hüseyin obrukçu ya taktir edilecek işler yapmaya devam ediyor allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin inşallah.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın