Kapat !

3 Bin Fidan Kapışıldı

3 Bin Fidan Kapışıldı

Ereğli Belediyesi ve Ereğli Orman Fidanlık İşletme Şefliği tarafından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte 3 bin adet Sedir fidanı 15 dakika içerisinde kapışıldı.
Ereğli Belediyesi ve Karaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Ereğli Orman Fidanlık Şefliği tarafından 21 Mart Ormancılık Haftası nedeniyle Parksite AVM önünde gerçekleştirilen etkinlikte 3 bin adet Toros Sedir fidanı, Ereğlili vatandaşlar tarafından 15 dakikada adeta kapışıldı.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüvenin de katıldığı programda Ereğli Fidanlık İşletme Şefi Orman Mühendisi Murat Cinisli, Ereğlide yılda 2 milyon adet fidan üretimi yaptıklarını ve bunun 700 bin kadarını ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise belediye olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını, ormanlık alanlar dışında kent merkezindeki parklar ve yeşil alanlarda da dikim, bakım gibi çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Özgüven, Bizim belediye olarak yaptığımız yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları dışında vatandaşlarımızın da ağaç yetiştirme sevgisi, onları bakma ve koruma gibi bilinçlerin oturması için bu tip organizasyonları destekliyoruz. Dinimizde zaten ağacın önemini vurguluyor. Bu nedenle ağacı, ormanı ve yeşili sevmek bir insanlık görevi olmalıdır. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmemiz gerekiyor dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise vatandaşın fidan dağıtımına gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yeşili seven, onu koruyan insan insanı da, hayvanı da sever. Bu nedenle yeşil bir Ereğli aynı zamanda yağış alan ve temiz havayı soluyan bir Ereğli anlamına da gelir. Bu nedenle Ereğli Orman Fidanlık Şefliğimizin düzenlediği bu programa gösterilen ilgi beni fazlasıyla memnun etti. İnsanların dağıtılan bu ağaçları toprakla buluşturması demek, yaklaşık 4 bin hektarlık bir alanın ağaçlandırılması anlamına da gelir şeklinde konuştu.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 22574

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın