Kapat !

14 Bin Gündür Yayındayız

14 Bin Gündür Yayındayız

Bundan tam 45 yıl önce kent merkezinde 1970 yılının karlı bir sabahında Ereğli okuruna “merhaba” diyen gazeteniz EREĞLİ GÜNEŞ, yayın hayatında 44 yılı geride bırakarak 45. yaşına bastı.
“Ereğli'nin ve Ereğlilinin Gazetesi” parolasıyla yayın hayatına başladığı 1 Ocak 1970 yılından bu yana Ereğli'nin ve Ereğlilinin gözü, kulağı, dili ve sesi olan gazetemizin; 44 yıldan beri diğer gazetelerin aldığı resmi ilanlardan yararlanmadan, kendi öz sermayesiyle 45. yıla ulaşabilme başarısını göstermesi, EREĞLİ GÜNEŞ GAZETESİ mensuplarını gururlandırırken, Türk medyasının duayen gazetecileri ve değerli meslektaşlarımız da gönderdikleri kutlama mesajları ile 45. yayın yıldönümümüzü kutlayıp, mutluluğumuzu paylaştılar.
BAŞARILARLA DOLU 45 YIL
Ereğli ilçe merkezinde yaklaşık 23 yıl hurufat ile 9 yıl dizgi ve tipo baskı sistemiyle 13 yıl ise bilgisayar dizgi ve ofset baskı sistemiyle yayınını kendi özkaynakları ile aralıksız sürdüren EREĞLİ GÜNEŞ GAZETESİ, 45 yılllık yayın sürecini bir dizi sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılarla geride bıraktı. 45 yıllık süreçte Ereğli tarihine tanıklık eden ve olumsuzluklara karşı canla başla mücadele veren, bir ayağı adliyeden çıkmayan EREĞLİ GÜNEŞ GAZETESİ, aleyhinde açılan yüzlerce dava ile mücadele etti.
Devletin tanıdığı resmi ilan alma statüsüne uyduğu halde ilan almayıp, “BİZ BU GAZETEYİ PARA İÇİN DEĞİL, HALKIN SESİ KULAĞI, GÖZÜ OLABİLMEK İÇİN ÇIKARIYORUZ” düşüncesi ile halkın gönlünde taht kuran EREĞLİ GÜNEŞ GAZETESİ, yorumda dürüstlüğü, haberde derinliği, yayın hedefinde basın meslek ilkelerini, haber kaynaklarına saygıyı, okurlarına da sevgiyi daima ön planda tutarak işlevini sürdürdü.
EREĞLİ GÜNEŞ GAZETESİ 45 yıllık süreçte bu ilkelerinden dolayı Ereğli'nin güvenilir, saygın ve ciddi gazetesi olabilme başarısını yakaladı. Gücünü mesleki bilincinden ve sorumluluğundan alan, yıllardan beri farklı ve flaş haberler peşinden koşan ve Ereğli'de ses getiren haber ve yorumları yayınlama alışkanlığını sürdüren gazetemiz, Ereğli kamuoyunca ”yazılmayanları yazan gazete” olarak adlandırıldı.
Halktan aldığı güçle, yayın hayatı boyunca arı kovanına çomak soktuğu için, tehditlere, satırlı saldırılara, işyerinin camlarının kırılmasına kadar yaşadığı bir çok olaya rağmen durmadı, durmayacak… Kurt kocadı köpeğin maskarası oldu dedirtmeyecek…

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 51491

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 4 Yorum Yapılmış

  • Uçman sezer
    2013-11-28T15:15

    Emeğinize sağlık bahri hocam. sizi bu işi biliyorsunuz

  • Hasan yılmaz
    2013-11-28T14:54

    Gazeteci olarak sizleride sanal alemde görmekden memnun olduk. bu işi sizin gibi dünü ve yarını olan tecrübeli sanatkarların yapması ereğlimize gurur verici, her yönüyle kapsamlı sonderece modern bir siteniz olmuş hayırlı olsun nice 14 bin günlere

  • Sabit güngör
    2013-11-28T13:20

    Ereğli'nin duayen gazetecisi hasan can'ı kutlarım. çok zor şartlarda bugünlere geldiğini ereğli biliyor. yetiştirdiği evlatları da bu işi inşallah sonuna kadar götürür. başarılar...

  • Akif dutar
    2013-11-28T12:27

    Allah devamına erdirsin. biz çocuktuk siz vardınız, halen varsınız. inşallah hep var olun. siz ereğli'ye doğan güneşsiniz.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın