Kapat !

Kardeşlik Pastası kestiler

Kardeşlik Pastası kestiler
Doğu Elagöz Mahallesi sakinleri ve misafirlerle birlikte ‘Kardeşlik Pastası’nı kesen Doğru, “Allah milletimize ayrılık göstermesin” diye dua etti.

Doğu Elagöz Mahallesi sakinleri ve misafirlerle birlikte ‘Kardeşlik Pastası’nı kesen Doğru, “Allah milletimize ayrılık göstermesin” diye dua etti.

Anadolu Ereğli Güç Birliği, Konya Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetimi, Zirve Dağcılık Ereğli Temsilciliği, Ereğli Sazlıklarını ve Çevresini Koruma Derneği (ESKOD)’nin katılımı ile Konya-Ereğli’nin Doğu Elagöz Mahallesi’nde kardeşlik pastası kesildi. AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hızır Doğru’nun üzerinde ‘Barış Sürecini Destekliyoruz’ ve ‘Kardeşlik İçin’ yazan pasta ikramıyla renklenen buluşmada Türk-Kürt, Alevi-Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı Doğu Elagöz Mahallesi’nde adeta kardeşlik muştusu yaşandı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Maviş, Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ve Doğu Elagöz Muhtarı Ömer Kılınç’ın da hazır bulunduğu buluşmada konulan AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hızır Doğru, Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısıyla ‘Çözüm ve Kardeşlik Süreci’nin yeni bir aşamaya girdiğini belirtti. YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASINA ŞAHİT OLUYORUZ Doğru, “AK Parti’nin çizdiği 2023 vizyonu çerçevesinde hep birlikte yeni Türkiye’nin inşasına şahitlik ediyoruz. Nasıl ki yıllardır Doğu Elagöz Mahallesi’nde vatandaşlarımız Türk-Kürt, Alevi-Sünni birlikte ve kardeşçe yaşıyorlarsa, bu iklimin Türkiye’nin batısından doğusuna tüm coğrafyasında hüküm sürmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Önce 2023, ardından da 2071 hedeflerine ilerleyecek Türkiye’de devlet vatandaşları için şefkatli ve kudretli yeni bir vizyon göstermektedir. İşte bunun adı Yeni Türkiye’dir. Hepimizin ortak geleceği çözüm ve kardeşlik sürecinin başarıyla yürütülmesinde ve sonuçlandırılmasındadır. Bugün burada sizlerden rica ediyorum; doğudaki, güneydoğudaki ya da batıdaki tüm tanıdıklarınıza ulaşın ve bu sürece hep birlikte katkıda bulunalım. Çünkü çözüm süreci ile geleceğimizi inşa ediyoruz. Tüm dünyaya, Türk, Kürt, Alevi, Sünni tüm vatandaşlarımızla kol kola olduğumuzu göstermenin vaktidir bugün. Ben öyle inanıyorum ki; halkımızın çözemeyeceği hiçbir konu yoktur. Bu konu da artık halkımızın sağduyusuna emanettir” dedi. Konuşmaların ardından, Doğu Elagöz Mahallesi sakinleri ve misafirlerle birlikte ‘Kardeşlik Pastası’nı kesen Doğru, “Allah milletimize ayrılık göstermesin” diye dua etti.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 99728

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın