Kapat !

Irak’taki Kürtlerin Maaşı Türkiye’den

 Irak’taki Kürtlerin Maaşı Türkiye’den
Kuzey Irak Kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw medya gurubu Neçirvan Barzani’nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye’den yarım milyar dolar aldığını duyurdu.

Kuzey Irak Kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw medya gurubu Neçirvan Barzani’nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye’den yarım milyar dolar aldığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye'den 500 milyon dolar getirdiği açıklandı. DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN KÜRT MEDYASINDA HABER OLDU Kuzey Irak kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw medya gurubu tarafından yayınlanan haber bölgede günün en çok konuşulan maddesi oldu. Haberde Değişim Hareketi'nin (Goran) Irak Parlamentosu'ndaki Grup Başkanı Hoşyar Abdullah, dün Erbil'de Başbakan Neçirvan Barzani ile Kürt temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. BENZİN, MAZOT VE LPG FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 500 MİLYON DOLARI AÇIKLADI Rudaw'a konuşan Hoşyar Abdullah, Başbakan Neçirvan Barzani'nin Kürd Bölgesi memur maaşlarını temin etmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara'ya yaptığı ziyarette Türkiye'den 500 milyon dolar getirdiğini ifade ettiğini belirtti. PETROL PARASI MI? Kürd Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Muhamemd Hamlan, 2014 Ağustos ayında, satılan iki gemi petrolün karşılığı olan paranın Erbil'e ulaştığını aktarmıştı. Bakan, sözkonusu petrolden 170 milyon dolar gelir elde edildiğini ifade etmişti. Hemelan, "Gelen para tüm maaşları karşılamayacaktır. Bu nedenle daha fazla petrol sevkiyatı yaparak gerekli nakdi sağlamalıyız" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta Kürd Bölgesi'nin Türkiye'ye taşınan petrolünün 42 milyon varile ulaştığını söylemişti. Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı üzerinden giden Kürdistan Bölgesi petrolü, 15 yıllığına Bağdat ile yapılan anlaşmalar ve Erbil'le olan sözleşmeler çerçevesinde devam ediyor.kaynak haberler

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 26728

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın