Kapat !

DOWN CAFE UYGULAMA REHBERİ YAYINLANDI

DOWN CAFE UYGULAMA REHBERİ YAYINLANDI

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Hibe Programı kapsamında yürütülen Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması projesi yurt genelinde yeni Down Cafelerin açılmasına örnek oluşturması amacıyla Down Cafe Uygulama Rehberi’ni yayınladı. Down Cafe İşletme Modelinin ayrıntılı olarak anlatıldığı rehberde, Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi Proje faaliyetleri ile Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Uygulamalı Eğitim Faaliyet Alanı Konya Ereğli Sevgi Down Cafe’de gerçekleştirilen uygulama deneyimleri aktarılıyor.
Down Cafe Uygulama Rehberi, zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitim ve istihdam alanlarına ilişkin literatürde yer alan araştırmalara da yer veriyor. Rehber, zihinsel engellilerin bağımsız yaşam becerileri ile mesleki eğitimleri için gereklilikler, eğitimleri için Türkiye’deki eğitim yapılanması, bu yapı içinde eğitim alan zihinsel engellilere dair sayısal veriler, Down Cafe oluşumunun mekânsal düzenleme ilkeleri, turizm sektöründe eğitim uygulama ve engelli istihdamı açısından değerlendirmesi gibi farklı konularda da kaynak bilgiler sunuyor.
Rehberin hazırlanmasında, Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Projesinin Koordinatörü A. Vefa DEMİRKIRAN başta olmak üzere, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuna ŞAHSUVAROĞLU, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ ÇAKMAK, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin BİLİM, proje ekibinden Abdullah UĞURLU ve öğretmen Arzu ANIL katkı sağladı.
Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişime Hibe Programı desteği, K. Demirel Sevgi Eğitim Derneği ve K. Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen Ereğli Sevgi Down Cafe’de, Özel Eğitim Okulları’nın en önemli dersleri olan Toplumsal Uyum Becerileri ve Beslenme Bilgisi dersleri veriliyor. Dersliğin yanı sıra Yiyecek İçecek Hizmetleri derslerinin gerçekleştirilmesi için bir eğitim atölyesi bulunuyor. Kafe ayrıca eğitim alan gençlerin istihdamı için Korumalı İşyeri olarak hizmet veriyor. Konya Ereğli Sevgi Down Cafe, Türkiye İş Kurumu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen Korumalı İşyeri Projesi kapsamında çalışmalarına istihdam odaklı olarak devam edecek. (Haber Merkezi)

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 93507

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın