Kapat !

ARICILIK YAŞAM KAYNAĞI

ARICILIK YAŞAM KAYNAĞI

Ereğli'de arıcılığın daha yaygın hale gelmesi, daha bilinçli yetiştiriciler ile daha kaliteli bal üretilebilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerleri başladı. İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan'ın vermiş olduğu eğitim çalışmasına 26 kursiyer katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimlere geçen yıl olduğu gibi ilginin yüksek olmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirten İlçe Müdürü Orhan SOYLU, tüm sektörlerde olduğu gibi sürdürülebilir verim ve kalite için doğru bilginin önemini vurgularken, vatandaşlara doğru bilgiyi sağlama konusunda bu gibi eğitimlerle yardımcı olmaya çalıştıklarının söyledi.
İlçe Müdürü Orhan SOYLU, “Bilindiği üzere Gıda sektörü her geçen gün önemini artırmaktadır. Arıcılık bilinçli bir şekilde ele alındığında geniş kapsamlı bir sektör ve sadece arının bal üretiminden ibaret değildir. Arının asıl önemi döllenme konusundadır. Meyvecilik yapan bölgelerde mutlaka arı olmalı, çünkü meyvecilikte verimsizliğin en önemli sebep yetersiz döllenmedir. Özellikle çiçeklenme döneminde bahçelere kurulacak arı kovanları verimsizliği önleme adına yapılacak en önemli hamle olacaktır. Arı sütü ve arı zehrinden faydalanıldığı da bir gerçek ve bunların ticari olarak geri dönüşü bala göre daha fazladır.”dedi ve birçok bilim adamına göre; arı neslinin sonlanmasının insan yaşamının da sonlanmasına sebep olacağını iddia ettiklerini belirtti.
Tarımda kullanılan kimyasal ilaçların arıların yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından sakıncalı olduğunu belirten Orhan SOYLU, ilaçlama yapan üreticilerin bu hassasiyetle olaya yaklaşmaları, ilaçlamadan önce çevrelerindeki arıcıları uyarlamaları gerektiğini ve mümkün olduğunca sabahın erken saatlerinde ilaçlama yapmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca Orhan SOYLU vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan'a teşekkür ederek eğitim sonunda katılımcılara Arıcılık Kursu Katılım Sertifikası verileceğinin altını çizdi.
Haber Merkezi

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 21556

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın