Kapat !

Tuncay Tuncer: 2014 Sıkıntılı Geçecek

Tuncay Tuncer: 2014 Sıkıntılı Geçecek

Uzun zamandır artan demir, çimento ve arsa fiyatları karşısında direnerek fiyat artışına gitmeyen konut üreticileri 2014'te konut fiyatlarına yüzde 10 ile 30 arasında zam yapmayı planlıyor.

Yabancı yatırımcıların da etkisiyle satışların hızlandığını ve stokların azaldığını sektörde, hali hazırda fiyatları yükseliş trendinde olan demir, çimento ve hazır beton gibi inşaat sektörünün kemik yapı malzemeleri ile azalan arsa stokuyla tavan yapan arazi fiyatları yüzünden 2013 yılında konut fiyatlarında artış yapmayıp direnen firmalar, şartların böyle devam etmesi ve yüzde 1'den yüzde 18'e çıkartılan KDV oranlarında iyileşme yapılmaması halinde 2014 için yüzde 10 ile 30 arasında zam planları yapılıyor.

Konya Ereğli Tüm Emlakçılar Derneği (KETEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Tuncer, fiyatların banka kredilerinin yüksekliğinden dolayı piyasanın durgun olduğunu ve yapılması beklenen zammın çok büyük bir zam olduğunu dile getirdi. Böyle bir zam olursa emlakçıların durumunun çok kötü olacağını ve ev satışlarının iyice durma aşamasına geleceğini belirten Tuncer, “Zam olduğu takdirde emlak sektörü sıkıntıya girer. Eğer bankalar faiz oranlarını düşürmezse emlakçılardan 2014 yılında kimse bir şey beklemesin. Konut fiyatlarında şuan da bile hızlı bir piyasa yok. Şuan ki fiyatlar ne çok yüksek ne de çok düşük. 2013’ün başlarında emlakçıların durumu daha iyiydi. Şimdi işlerimiz durgun 2014’te de tamhin edilen zam gelirse tamamen durgun hale gelir. Emlakçılık sektörünü zor bir yıl bekliyor” şeklinde konuştu.

KETEDER başkanı Tuncay Tuncer, dolar artışından dolayı inşaat malzemelerinde belli bir yükselmeler olduğunu ve Konut fiyatlarına ne kadar oranda zamla yansıyacak kesin bir yüzde söylemenin imkanı olmadığını ve yükselme olmasının gayet doğal olduğunu ifade etti. Tuncer, “Dolarda gerileme olursa ihracatçıların doların yükselmesinden menfaatleri olacak ama ithalatçılarında iç piyasanın durumu zor olacak. Bu durumda emlakçıların geleceği ne olacak bilemiyorum” dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 93442

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın