Kapat !

İlçe Tarım Müdürlüğünden

İlçe Tarım Müdürlüğünden

Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan SOYLU yaptığı yazılı açıklamada; İlçemizde faaliyet gösteren Tüm gıda işletmelerinin (Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzeme Üretim işletmeleri ile Satış ve Toplu Tüketim İşletmeleri) 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun 30. Maddesi ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine dair Yönetmelik' in 5. Maddesinin 2. Fıkrası (7 Ocak 2014 tarih ve 28875 sayılı resmi gazetede yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt Ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik) gereği; En geç 31/12/2014 tarihine kadar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat edip Bakanlığımız Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kayıt yaptırarak ONAY ve/veya KAYIT BELGESİ almalarının mecburi olduğu, yeni açılan işyerlerinin Belediye Başkanlığından İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını almalarından en geç 1 ay içerisinde, 17/12/2011 tarihinden önce İşyeri Açma Çalışma Ruhsatı almış olan eski işletmelerin ise ivedilikle İşletme Kayıt Belgesi almak üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini ifade etti.
İşletme Kaydını yaptırmayan işyerleri hakkında 5996 Sayılı kanunun 41. Maddesinin ( c ) bendine göre Üretim yerlerine 2.660 (ikibinaltıyüzaltmış) TL Gıda Satış ve Toplu Tüketim Yerlerine 1.329 (binüçyüzyirmidokuz) TL idari para cezası kararı düzenleneceğini ifade eden İlçe Müdürü Orhan SOYLU; İlçe esnafımızın mağdur olmamaları açısından zamanında başvurularını yaparak İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerektiğini belirtti.
GIDA SATIŞ VE TOPLU TÜKETİM YERLERİNİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER
1- Başvuru Beyannamesi (Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)
2- İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatının Fotokopisi
3- Vergi Levhası Fotokopisi
4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
GIDA ÜRETİM YERLERİNİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER
1- Başvuru Beyannamesi (Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)
2- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin Fotokopisi
3- Vergi Levhası Fotokopisi
4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
5- Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı.
6- Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi (Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç)
7- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu'ndan alacağı uygunluk yazısı.
8- Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 21018

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın