Kapat !

Ereğlili Özel Çocuklara Hipetereapi Hizmeti

Ereğlili Özel Çocuklara Hipetereapi Hizmeti

Hipoterapi, at üstünde egzersiz sayesinde beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan başarılı bir tedavi türüdür. Ata binme sürecinde vücudun tüm büyük kas grupları çalıştırılmaktadır. Bu refleks düzeyinde gelişen bir olaydır, çünkü atın sırtında iken binici onunla birlikte hareket eder, düşmemek için içgüdüsel olarak dengeyi kurmaya çalışır, böylece hem sağlıklı hem de hasar görmüş kaslar harekete geçer ve en önemlisi küçük binici aslında tedavi olduğu farkına varmaz, tedavi oyun gibi algılanır. Özellikle engelliler Hipoterapi ile Çeviklik artışı, Hareket arası koordinasyon artışı, Kasların gelişmesi ve güçlenmesi konularında gelişim sağlar.
Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü A. Vefa DEMİRKIRAN, 17-18 Eylül tarihlerinde Ereğli Belediye Başkanlığının koordinasyonunda Türkiye Jokey Kulübüne ait Poni ve Midilli türü eğitim atlarını eğitim amaçlı Ereğli ilçemize gelmesi engelli çocuklarımızın keyifli bir etkinliğe katılmalarını aynı zamanda fiziksel gelişimlerine katkı sağladı. At Terapi etkinliğine okulumuz 1. Ve 2. Kademe öğrencileri ile 3. Kademe öğrencilerimizden yararlanabilecek öğrencilerimizin tamamı katılmıştır. Servis araç sürücülerinin özverileri, öğretmen arkadaşlarımızın gönüllü çalışmaları ile en sağlıklı şekilde tamamlanmıştır. Etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan Türkiye Jokey Kulübüne, Bu tür etkinliklere katılımlarımız için destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çocuklarınıza bu imkânı veren Ereğli Belediye başkanımız Sayın Özkan ÖZGÜVEN'e teşekkür ediyoruz dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 83978

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın