Kapat !

Tarihi binalara nostaljik değer kazandırılıyor

Tarihi binalara nostaljik değer kazandırılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının yıllardan beri kullanmadığı, atıl durumda bulunan tarihi hangarları, ve arazileri değerlendirilecek.
Başkan Özkan Özgüven, şehrin vitrini konumunda olan bu yerler için projeler geliştiriyor.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven DDY Ereğli Gar Müdürlüğüne ait depoların ve atıl durumdaki arazilerin değerlendirileceğini söyledi.
Başkan Özgüven ekibiyle birlikte sabah saatlerinde depo ve atıl durumdaki arazileri gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özgüven yaklaşık 50 bin m2 alan üzerindeki arazilerde demiryolu ruhuna uygun bir çalışma gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Devlet Demiryolu Cumhuriyet tarihi ile halkımıza hizmet eden bir müessesedir. Ereğli Gar Müdürlüğü bünyesinde depo olarak kullanılan ve atıl durumdaki arazileri geziyoruz. Dün Adana'da DDY Genel Müdürlüğü daha öncesinde ise Ulaştırma Bakanlığında depo ve arazilerin değerlendirilmesi için girişimlerde bulunduk. Kamu olarak yapacağımız girişimlere DDY sıcak bakıyor. Ve bu arazilerin Ereğli'ye kazandırılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Burada yapacağımız çalışma ile Ereğli'ye nefes aldıracağız. Görüldüğü gibi burada tarihi yapılar var. Bu alan sit alanı olduğu için burada yapılaşmaya, imara müsaade edilmiyor. Buradaki tarihi binaların nostaljik bir yapısı var. Bu yapıya uygun bir sosyal çalışmayı hayata geçirerek, demiryolunun ruhuna uygun, farkıyla da Ereğli dışında da isminden söz ettirecek hizmeti yapacağız. Kısacası halkımızın gelecekte de burayı yâd edecekleri bir çalışmaya imza atacağız. Ben Gar Müdürümüz, DDY Bölge ve Genel Müdürümüz ile bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emek ve gayreti olan Milletvekilimiz Cem Zorlu'ya çok teşekkür ederim” dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 18619

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın