Kapat !

Ereğli PMYO Yeni Öğretim Yılına Hazır

Ereğli PMYO Yeni Öğretim Yılına Hazır

Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı 11. Dönemine Başladı
Açılış törenine Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Emniyet Müdürü Talat Arslan, Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kurbi, Ereğli Cumhuriyet Savcısı Umut Mermi, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldılar.
Açılışta konuşmasını yapan Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Polis Başmüfettişi Ali Kurbi, okulun kurulduğu 2004 yılından buyana bin 331 öğrenciyi mezun ederek emniyet teşkilatı saflarına katıldığını söyledi
2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde birinci sınıfa başlayan 134, ikinci sınıfa devam edecek olan 232 öğrenci olmak üzere toplamda 366 öğrenci ile yeni eğitim ve öğretim yılına girdiğini söyleyen Kurbi, eğitimlerinde “Teori-Uygulama-Teori” şeklinde dizayn edilmiş sandwich sistemi kullanıldığını kaydetti.
Kurbi, Polis Mesleğin yeterlilikleri eğitiminin yanı sıra okulda Havalı Tabanca, Öfke Kontrolü, Bilişim, Polis Savunma Taktikleri, Halk Oyunları, İşaret Dili, On Parmak Klavye Kullanımı ve Diksiyon ile Ebru Sanatı dallarında da eğitim verildiğini belirtti. Kurbi sözlerini 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılının hayırlı olması temennisiyle sonlandırdı.
Belediye başkanı Özkan Özgüven yaptığı konuşmasında, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarıyla varlığını devam ettirmesi ve vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasının en önemli güvencelerinden birisinin Polis Teşkilatı olduğunu söyledi. Özgüven, “Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kurbi şahsında Polis Okulu kadrosuna ve eğitim görecek polis adaylarına yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi
Polislerin kanun uygulayıcı kamu görevlileri olarak önemli bir misyonla görevlerini yerine getirdiklerini belirten Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Polis Meslek Yüksek Okullarının Emniyet Teşkilatının personel ihtiyacının giderilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Erden, her geçen gün emniyet Teşkilatının daha donanımlı hale geldiğine dikkat çekerek yeni öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Tören, Öğretim Görevlisi İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Gözel'in “İnsan Hakları” konulu ilk dersi vermesi ile son buldu.
Haber: Bahri Can

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 96793

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın