Kapat !

TUNCAY ÖZKAN İZDİHAMI YAŞANDI

TUNCAY ÖZKAN İZDİHAMI YAŞANDI

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen söyleşi ve imza gününe katılan Gazeteci- Yazar Tuncay Özkan, sevenlerinin büyük ilgisi ile karşılandı. Cezaevinde yaşadıklarını paylaşan Özkan'ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi, imza etkinliği ise izdihama dönüştü. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Türkiye'nin aydınlık yüzüdür ve barışın, hoşgörünün kentidir” dedi.
SEVGİ GÖSTERİLERİ
Latife Hanım Köşkü Anıevi bahçesinde gerçekleşen buluşmaya yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra, bir süre önce özgürlüğüne kavuşan Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, cezaevinde yaşadıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlattı. Özkan'ın sözleri sık sık alkışlarla ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözleriyle kesildi. Salonu dolduran yüzlerce Karşıyakalı Özkan ve Başkan Akpınar'a sevgi gösterilerinde de bulundu. Söyleşinin ardından okurlarının kitaplarını imzalamak isteyen Özkan izdihamla karşılaştı.
KARŞIYAKA'DAN TÜRKİYE'YE MESAJ
Tuncay Özkan'ı Karşıyaka'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Türkiye'nin aydınlık yüzüdür ve barışın, hoşgörünün kentidir. Atatürk değerlerini en iyi anlatan ve yaşatan kenttir. 1923'ün kuruluş felsefesini anlayamayanlar, 2023 vizyonunu göremeyecekler. Karşıyaka olarak, Türkiye'ye önemli ve örnek mesajlar vermeye devam edeceğiz” dedi.
“KİMSEYE ZULMETMEYİZ”
Karşıyakalıların sevgi ve ilgisinden dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Gazeteci- Yazar Tuncay Özkan ise “Biz kimseye zulmetmeyiz. O yüzden ağacı, yeşili, insanı savunuruz. Cezaevindeyken gördüm ki sizlerin vicdanından daha büyük bir değer yok. Adaletin, hukukun, vicdanın, iyiliğin olmadığı yerde insanlık olur mu? Bu değerleri ömrümün sonuna kadar savunacağım” diye konuştu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de Türkiye'nin siyasi olarak önemli bir virajdan geçtiğini, vatandaşların sağduyusu ve özverisi sayesinde sıkıntılı günlerin geride kalacağını belirtti.
karşıyaka.bel.tr

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 10696

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın