Kapat !

Dondurma Yapmak Sanattır

Dondurma Yapmak Sanattır

Kayısılı, şeftalili, naneli, kavunlu, kestaneli, cevizli, bisküvili, kahveli, limonlu, vişneli, frambuazlı, çilekli, marakujalı, mangolu... Olgun meyvelerin tezgahlarda yerini almasıyla, yaz döneminde listeye sığdıramacağımız kadar farklı ve ilginç dondurma çeşitlerini bulmak mümkün.
MEYVELİ DONDURMANIN
YAPIMI ZOR
Meyveli dondurmaların imalatı hiç de kolay değil. Zira her birinin ayrı bir kıvamı, yapılış ustalığı var. Dondurma imalatını, 'sanat' olarak niteleyen Abdi Usta "Her çeşit meyvenin dondurmasını yapmak mümkün, ancak hepsine yetişemiyoruz" dedi.
Yaz döneminde pastanelerden 30'un üzerinde dondurma çeşidini bulmak mümkün. Bunun nedeni yaz döneminde üretimi yapılan meyveli dondurmalar. Çeşit çeşit dondurmanın imalatı hiç de kolay değil. Zira her birinin ayrı bir yapılış ustalığı var.
Dondurma imalatını, 'farklı bir sanat' olarak niteleyen Er Edem Dondurmaları ustası Abdi usta, "Özellikle meyveli dondurmaların yapımı çok zor. Bunun için önce iç piyasadan uygun kalitede meyve temin ediyoruz. İmalat esnasında da kıvamı tutturana kadar epey uğraşıyoruz. Satışa sunduğumuz dondurma çeşidini kendimiz üretiyoruz. Aslında çok daha fazla çeşit üretmemiz mümkün. Ama hepsine yetişemiyoruz" dedi. Yazın en fazla kendi ürettikleri ve piyasaya Beydo adıyla sürdükleri dondurmanın satıldığını belirten Abdi usta, müşterilerin farklı tadlara ilgi gösterdiğini söyledi. (Metin Tek)

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 18388

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın